Vysokotlakové čističe s ohrevom, alebo bez? Ako si vybrať vhodný čistič

1

Pri kúpe nového spotrebiča je dôležité nájsť ten správny pre vaše potreby. V širokej ponuke výrobkov, ktoré sú si navzájom podobné, ale majú špecifické rozdiely a vlastnosti, nám môžu určité detaily pomôcť pochopiť, ktorý výrobok si vybrať.

To platí aj v prípade, keď si kupujete nový vysokotlakový čistič: je lepšie vybrať si čistiť s ohrevom alebo bez ohrevu vody? Poďme zistiť, aké sú rozdiely medzi týmito produktami a ako pochopiť, ktorý model je pre vás skutočne vhodný.

Aké sú rozdiely medzi vysokotlakovými čističmi s ohrevom a bez ohrevu?

Tí, ktorí milujú rýchlosť, chcú športové auto, tí, ktorí milujú hory, uprednostňujú off-road, tí, ktorí žijú v meste, si vyberajú kompaktné auto. Každý nový nákup reaguje na konkrétnu potrebu a požiadavku, a to platí aj pre vysokotlakové čističe. Aj tu je potrebné zohľadniť niekoľko prvkov, počnúc typom prostredia, vlastnými zvyklosťami a účelom použitia.

2

Vychádzajúc z toho je možné si vybrať medzi dvoma typmi:

  • Vysokotlakové čističe s ohrevom vody sú ideálne na odstraňovanie mastných škvŕn, vodného kameňa a na hĺbkové a rýchle čistenie. Vysokotlaková voda prechádzajúca cez špirálu je ohrievaná plameňom, ktorý vytvára naftový horák: horúca voda v kombinácii s tlakom uľahčuje čistenie aj tých najodolnejších nečistôt bez použitia čistiacich prostriedkov. Výhodou týchto výrobkov je, že môžu pracovať aj len so studenou vodou, pokiaľ nie je zapnutý kotol.
  • Vysokotlakové čističe bez ohrevu vody sú kompaktnejšie a ľahko sa s nimi manipuluje. Čerpadlá a piesty zvyšujú tlak vody, ktorá vďaka podpore vysoko funkčných trysiek čistí povrchy od blata, lístia, pôdy a machu.

3

V oboch prípadoch možno dosiahnuť vynikajúci výsledok za polovicu času. Vysokotlakové čističe sú ideálne na opakované čistenie a na to, aby boli vonkajšie priestory vášho domova vždy čisté, upratané a upratané, a to v krátkom čase, ale predovšetkým s veľmi malým úsilím. Okrem toho sú vďaka množstvu príslušenstva, ktoré je k dispozícii ako voliteľné príslušenstvo, mimoriadne všestranné a podporujú nielen každodenné čistenie, ale aj údržbu domácnosti, ako je čistenie odkvapov, striech alebo upchatých potrubí.

Čistenie a náklady: aký vysokotlakový čistič si vybrať?

Pre tých, ktorí hľadajú hĺbkové čistenie vonkajších povrchov a výhodný pomer ceny a výkonu, je kúpa vysokotlakového čističa vždy výhodou.

Pri výbere ideálneho modelu je dôležité zvážiť mnoho faktorov, ako je cena, spotreba, účel a spôsob používania. Pri analýze pomeru cena/kvalita vysokotlakových čističov je užitočné vziať do úvahy, že:

  • Vysokotlakové čističe s ohrevom vody sú drahšie, a to tak pri nákupe, ako aj pri spotrebe. Sú však vynikajúcou investíciou, ktorá je nevyhnutná na čistenie prostredí, kde je potrebné často odstraňovať oleje, mastnotu alebo organické nečistoty. Použitie horúcej vody môže v niektorých prípadoch zlepšiť čistiaci výkon až o 50 %. Pre tých, ktorí sú vášnivými milovníkmi automobilov alebo motocyklov, pre tých, ktorí majú dielňu, alebo pre tých, ktorí vykonávajú veľa vonkajších prác, ako je starostlivosť o záhradu alebo zeleninovú záhradu, je tlakový čistič s horúcou vodou z dlhodobého hľadiska výhodnejším riešením, ktoré amortizuje náklady na čistiace prostriedky, dezinfekčné prostriedky a iné výrobky, ako aj čas a námahu, tiež podporuje využitie aj samotnej studenej vody.

4

  • Vysokotlakové čističe bez ohrevu vody sú lacnejšie, kompaktnejšie a ideálne pre vonkajšie domáce prostredie. Sú ideálne pri použití na autá, steny, vonkajšiu dlažbu, príjazdové cesty, okenice, plastový záhradný nábytok alebo špeciálne farby, ktoré by sa mohli poškodiť teplom. Na ich čistenie je však potrebné viac vody a viac času ako pri modeli s ohrevom vody. Vysokotlakový čistič bez ohrevu nie je možné použiť s horúcou vodou: poškodilo by to vnútorné komponenty čerpadla, ktoré nie sú navrhnuté tak, aby odolávali vysokým teplotám.

Vyčistite svoj domov s LVR4 Plus 160 Digit

Ak hľadáte kompaktný a účinný tlakový čistič bez ohrevu, LVR4 Plus 160 Digit je vynikajúcim riešením. Tento model je ideálny na časté používanie, čistenie odolných nečistôt a použitie na veľkých plochách, ako sú terasy a široké podlahy. Vďaka systému Digit Control, ktorým je LVR vybavený, je možné mať neustále pod kontrolou všetky prevádzkové kontrolky stroja vrátane kontrolky údržby, ktorá sa rozsvieti, keď je potrebné stroj skontrolovať, aby sa zachoval jeho maximálny potenciál.

5

Medzi hlavné funkcie LVR4 Plus 160 Digit patria:

  • možnosť výberu najvhodnejšieho umývacieho programu pre ošetrovaný povrch s možnosťou voľby SOFT, MEDIUM a HARD pre väčšiu šetrnosť k povrchu a úsporu energie
  • priehradka na príslušenstvo pre ešte praktickejšie použitie;
  • systém automatického zastavenia, ktorý umožňuje aktivovať alebo úplne zastaviť stroj ovládaním páky pištole. Zabraňuje prehriatiu tesnení počas obtoku, predlžuje životnosť samotného čerpadla a znižuje spotrebu;
  • nastaviteľný systém penenia, aby sa zabránilo plytvaniu čistiacim prostriedkom;
  • teleskopická rukoväť na jednoduché a intuitívne ovládanie;
  • tryska variojet s nastaviteľným kolíkovým/ventilátorovým prúdom a turbo tryska s rotačným kolíkovým prúdom na odolné nečistoty;
  • umývacie príslušenstvo, ktoré umožňuje čistenie veľkých plôch s maximálnou účinnosťou, bez rozptylu vody a bez rozstrekovania.

6

Vďaka rýchlospojkovému systému možno k čističu ľahko pripojiť množstvo dodávaného príslušenstva, ako je napríklad penová tryska, nadstavec na čistenie podláh, násada a pištoľ. Okrem toho je kompatibilný s mnohým ďalším príslušenstvom, ako sú čistiace sondy, pevná kefa, rotačná kefa a pieskovacia násada.

Efektívne čistenie s vysokotlakovým čističom s ohrevom RIO-R

Pre tých, ktorí denne bojujú s mastnou špinou a hľadajú skutočne účinný výrobok na mimoriadne hĺbkové, rýchle a dezinfekčné čistenie, je vysokotlakový čistič Rio-R vynikajúcou voľbou.

Tento model kombinuje odmasťovaciu silu horúcej vody so silným tlakom, čím odstraňuje všetky typy škvŕn a výrazne šetrí čas a spotrebovanú vodu.

7

Medzi hlavné funkcie Rio-R patrí:

  • kompaktné rozmery na prispôsobenie sa menším priestorom a vysoký výkon;
  • indukčný motor, robustný, vysoko výkonný, tichý a s dlhou životnosťou;
  • vertikálny, naftový kotol s oceľovou špirálou s vysokou tepelnou účinnosťou, ktorý ohrieva vodu na maximálnu teplotu 90 °C;
  • možnosť použitia horúcej vody podľa potreby alebo alternatívne iba studenej vody;
  • množstvo profesionálneho príslušenstva s prípojkami M22, ako sú nastaviteľné násady, 8-metrová profesionálna vysokotlaková hadica s otočnou prípojkou, ktorá zabraňuje zalomeniu, tryska a držiak hadice s rýchlospojkou a kontrolovateľným filtrom.

Udržujte svoj domov čistý bez námahy a stresu s domácimi tlakovými čističmi. Vyberte si ten správny pre vás a urobte revolúciu v spôsobe čistenia, eliminujúc všetky typy škvŕn a nečistôt.