Starostlivosť o podlahy v skladoch a logistických centrách

1

V skladoch a logistických centrách sa veľmi ľahko stane, že sa podlahy rýchlo zašpinia prachom, hrubými nečistotami a materiálom všetkého druhu. 

Na ochranu práce a bezpečnosti obsluhy, úsporu času, peňazí a zjednodušenie práce je nevyhnutné spoľahnúť sa na profesionálne prípravky na čistenie a ošetrovanie podláh. Poďme zistiť, ktoré výrobky sú najlepšie na čistenie skladov a logistických centier a na časté čistenie bez námahy.

Prečo je dôležitá starostlivosť o podlahy skladov a logistických centier

V logistických centrách a skladoch sa každý deň presúva veľké množstvo najrôznejších materiálov. Potraviny, drevo, debny, palety naložené tovarom, sklom, plastom a kvapalinami sa musia bezpečne naložiť a premiestniť, aby nedošlo k ich poškodeniu alebo znečisteniu. Podobne je dôležité dbať o starostlivosť o podlahy, aby nebránila v bežnom výkone operátorom prevádzky.

2

Pracovníci vykonávajú svoju prácu neustálym pohybom po priestore prevádzky, riadením vysokozdvižných vozíkov. Na ochranu práce operátorov, aby sa zabránilo uviaznutiu vysokozdvižných vozíkov, pošmyknutiu alebo pádu, je nevyhnutné udržiavať podlahu stále čistú, odstraňovať hrubé a veľké nečistoty, najmä lepkavé alebo tekuté látky.

V skladoch a logistických centrách je dôležité venovať sa starostlivosti o podlahy:

  • Predchádzať nebezpečenstvám, nehodám a situáciám, ktoré by mohli zablokovať vnútorný výrobný a organizačný cyklus.
  • Chrániť kvalitu tovaru a zabrániť jeho znečisteniu tekutými alebo pevnými nečistotami
  • Zlepšiť pracovné podmienky z hľadiska bezpečnosti aj pohodlia pracovníkov. Je skutočne dôležité zaručiť prevádzkovateľom hygienické, čisté a bezpečné pracovné prostredie.

3

Zverenie starostlivosti o podlahy produktom určeným na profesionálne čistenie, ako sú zametacie stroje a umývacie automaty, prináša dôležité výhody aj z logisticko-organizačného hľadiska:

  • Vďaka jednoduchému používaniu a intuitívnemu ovládaniu môžu tieto stroje obsluhovať aj technici, ktorí sa nešpecializujú na profesionálne čistenie. To umožňuje kedykoľvek zasiahnuť, dokonca aj v prípade núdze.
  • Bezhlučnosť, manévrovateľnosť, bezpečnosť a rýchlosť čistenia umožňujú používanie zametacích a čistiacich strojov aj počas bežného pracovného času, čo umožňuje nepretržitý zásah, ktorý neobmedzuje produktivitu spoločnosti.
  • Vďaka ich veľkosti a jednoduchému používaniu je čistenie veľkých plôch rýchle a ľahké, čo umožňuje ušetriť veľké množstvo času a úsilia. 

Výhody umývacích automatov

Umývacie automaty patria k dokonalým prístrojom na bežné aj opakované čistenie. Hravo dosiahnu vynikajúci výsledok, umývania a sušenia všetkých druhov povrchov v priebehu niekoľkých sekúnd (okrem prírodného dreva, zavesených podláh a parkiet).

Umývací automat je ideálnym riešením na čistenie veľkých plôch, zjednodušuje prácu a vždy dosahuje vynikajúci výsledok. K umývaciemu systému, ktorý uvoľňuje čistiaci prostriedok a vodu z rotujúcich kief, je pridaný odsávací systém, ktorý vďaka podpore "podlahovej stierky" zachytáva špinavú vodu. Vnútorná prítomnosť dvoch nádrží zaručuje použitie vždy čistej vody na ošetrenie povrchu na rozdiel od tradičnejšieho vedra a mopu.

4

Umývacie automaty delíme na dva hlavné modely:

Obidva modely sú vynikajúcim a praktickým riešením na prácu na malých a veľkých plochách aj niekoľkokrát denne a bez únavnej obsluhy.

Výhody zametacích strojov

Ďalším vynikajúcim nástrojom na profesionálne čistenie a starostlivosť o podlahy sú zametacie stroje. Zametacie stroje sú ideálne na zber hrubých nečistôt, ako sú napríklad odpadky alebo iné materiály, ktoré by mohli pracovníkom spôsobiť zakopnutie alebo brániť v prejazde vozíkom.

Bočné kefy smerujú nečistoty k centrálnej valcovej kefe, ktorá zbiera prach a nečistoty. Týmto spôsobom možno bez námahy a v krátkom čase dosiahnuť vynikajúcu úroveň čistenia podlahy.

5

Zametacie stroje delíme na zametacie stroje so sediacou obsluhou, ktoré sú vhodné pre veľké plochy, kde sa vyžaduje vysoký výkon a zametacie stroje s chodiacou obsluhou vhodné pre laboratóriá, menšie prevádzky alebo priestory, kde sa vyžaduje väčšia kompaktnosť a manévrovateľnosť.

Zametacie stroje umožňujú odstrániť prach aj objemné nečistoty v priebehu niekoľkých okamihov, čo zjednodušuje pracovný cyklus v logistických centrách, skladoch, na letiskách, v priemysle a v mnohých ďalších oblastiach!

Comfort Duotech: profesionálny produkt 3 v 1 pre starostlivosť o vašu podlahu

Dokonalým riešením starostlivosti o podlahu pre logistické centrá je Comfort Duotech, riešenie 3 v 1, ktoré zametá, umýva a suší. Vďaka tomuto produktu je možné zjednodušiť a zrýchliť prácu a dosiahnuť dokonalý výsledok jediným prechodom.

6

Comfort Duotech je ideálny na čistenie silne znečistených povrchov vrátane silných nečistôt na nerovných povrchoch. Fáza umývania a zberu nečistôt prebieha súčasne vďaka uvoľňovaniu vody a čistiaceho prostriedku z bočných kief spolu so zásahom valcovej rotujúcej kefy, ktorá zbiera nečistoty v priehradke pod nimi. Prebytočnú vodu potom zachytí podlahová stierka, takže povrch je v okamihu čistý a suchý.

S Comfort Duotech dosiahnete vynikajúci výsledok za polovicu času, čím zaručíte bezpečnosť, pohodlie a kvalitu vo vnútri logistického centra alebo skladu.