Vysokotlakový čistič: elektrický alebo so spaľovacím motorom?

tlakovy-cistic-elektricky-alebo-so-spalovacim-motorom1

Viaceré kľúčové parametre, ktoré sú zásadné pre výber vysokotlakového čističa, ako napríklad veľkosť, hmotnosť, ovládanie, odolnosť, výkon a sila, súvisia s jedným dôležitým aspektom: motorom, ktorý môže byť elektrický alebo endotermický (spaľovací motor).

Elektrické vysokotlakové čističe bývajú vhodné na použitie v exteriéri aj v interiéri (ak sú k dispozícii vhodné odtokové kanály), zatiaľ čo benzínové sa môžu používať len v exteriéri, pričom ich výhodou je, že nevyžadujú žiadne pripojenie k elektrickej sieti a z tohto hľadiska sú prakticky autonómnymi jednotkami, ktoré možno premiestňovať a používať kdekoľvek je to potrebné.

Pozrime sa preto, aké sú hlavné rozdiely medzi týmito dvoma typmi motorov a ako si vybrať správny model podľa vašich potrieb.

Endotermické (spaľovacie) vysokotlakové čističe a ich plusy a mínusy:
Endotermický vysokotlakový čistič má benzínový alebo naftový motor, a preto si vyžaduje nádrž, ktorej hmotnosť ovplyvňuje konštrukciu celého výrobku, čo si vyžaduje pevnejší kovový rúrkový rám, vyrobený z obzvlášť pevného, odolného a nárazuvzdorného materiálu; tieto výrobky sa tiež ľahko zdvíhajú, čo je výhoda v náročnejších podmienkach.

utilizzo scoppio

Hlavné výhody vysokotlakových čističov so spaľovacími motormi sú:

  • Väčšie pohodlie pri presune alebo vonkajšom použití. Motor je autonómny a čistič nemusí byť pripojený k elektrickej sieti, ktorá nie je na niektorých miestach prítomná. Je ideálnym riešením pre veľké priestory, čistenie exteriéru alebo v nekonvenčnom prostredí bez elektriny;
  • Vyšší výkon a výkon pri používaní. So spaľovacím motorom je tlakový čistič schopný produkovať vyšší prietok vody a výkon, dokonca 500 barov v prípade vysoko profesionálnych tlakových čističov.

Vďaka svojmu zlepšenému výkonu a odolnejšej a odolnejšej konštrukcii je tlakový čistič s benzínovým motorom ideálny pre obzvlášť náročné čistiace práce, ako je odstraňovanie grafitov, čistenie kanalizácie, na staveniskách alebo pre veľké priemyselné prostredia a farmy

utilizzo generico 3

Na druhej strane, v závislosti od potrieb použitia sa môžu objaviť určité nevýhody, ako napríklad:

  • Výfukové plyny produkované motorom sú porovnateľné s výfukovými plynmi automobilu alebo skútra. Z tohto dôvodu je dôležité nepoužívať tento typ modelu v uzavretých priestoroch;
  • Zvýšený hluk spôsobený prítomnosťou endotermického motora.

Pre veľké miestnosti, ktoré vyžadujú mimoriadne profesionálne a vysoko výkonné riešenie, sa tento typ čističa ukazuje ako vynikajúca dlhodobá investícia.

Hlavné výhody elektrických vysokotlakových čističov sú:

Sú menej hlučné, praktickejšie a všestrannejšie ako modely s benzínovým motorom a majú širšie využitie v mnohých oblastiach. Elektrické vysokotlakové čističe sú kompaktné a praktické. Na ich používanie je potrebné pripojiť ich do elektrickej zásuvky, napríklad do klasickej 220V alebo v prípade priemyselného prostredia až do 380V.

Nižšia hlučnosť a absencia výfukových plynov sú jednou z hlavných výhod studenovodných elektrických tlakových umývačiek a teplovodných modelov, ktoré sa používajú bez zapálenia vnútorného horáka. Ak by bolo potrebné použiť horúcu vodu, je aj v tomto prípade dôležité zabezpečiť, aby ste pracovali v prostredí s vhodným systémom odsávania výparov a výfukových plynov produkovaných systémom ohrevu vody. Nevýhodou je na druhej strane nutnosť pripojenia k elektrickej sieti. 

utilizzo interno

Je lepšie používať vysokotlakový čistič s benzínovým motorom alebo elektrickým motorom?

Elektrické aj endotermické vysokotlakové čističe sú mimoriadne výkonné riešenia, ktoré zaručujú vynikajúcu úroveň čistoty v krátkom čase. Ak nie ste rozhodnutí o tom, ktorý model si vybrať, je dôležité vyhodnotiť typ dostupného napájacieho zdroja, prostredie, v ktorom sa bude výrobok používať, a typ očakávaného výkonu z hľadiska času.

Ak nemáte k dispozícii elektrickú zásuvku alebo hľadáte nezávislý model, ktorý sa dá často presúvať aj vo veľkých miestnostiach, ideálnym riešením je ten s endotermickým motorom.

Pre tých, ktorí hľadajú vysoko výkonný produkt, ktorý sa dá použiť vonku aj v interiéri, ako je potravinársky priemysel, sklady a logistika, je elektrický vysokotlakový čistič ideálnym riešením.

Vonkajšie použitie elektrickej energie

Profesionálny tlakový čistič s elektromotorom HNR XL

Pre tých, ktorí majú elektrickú zásuvku a chcú si kúpiť vysoko profesionálny výrobok s vysokými štandardmi kvality, je vynikajúcim riešením elektrický vysokotlakový čistič HNR XL.

Tento vysokotlakový čistič má tlak až 250bar a prietok až 1260 l/h, v závislosti od zvoleného modelu. Medzi hlavné znaky patrí:

  • Čerpadlo s poniklovanou mosadznou hlavou, ktorá poskytuje väčšiu tvrdosť a odolnosť voči chemickým činidlám používaným na pranie;
  • 1450 ot./min., čo vďaka nízkym otáčkam zaručuje väčšiu životnosť;
  • Vodou chladený motor (v trojfázových modeloch), ktorý umožňuje znížiť teploty a mať väčšiu spoľahlivosť a trvanlivosť.

Tento vysokotlakový čistič je univerzálny a vhodný pre rôzne použitia, obsahuje niekoľko kompatibilných doplnkov, ako je 350bar pištoľ, vysokotlaková tryska a pre ešte presnejšie a lokalizované čistenie, 10-metrová vysokotlaková hadica s rýchlospojkou.